Medische camouflagetherapie

Medische Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van huidaandoeningen met kleurafwijkingen, door het aanbrengen van speciale camouflageproducten.

Indicaties

Sommige huidaandoeningen gaan gepaard met pigmentverschillen. Zo kan de huid te veel of juist te weinig pigment bevatten, acne of zichtbare bloedvaatjes tonen. Als de kleding de huidaandoening niet voldoende bedekt of niet kan bedekken, kan men om psychologische en/of esthetische redenen de aandoening minder zichtbaar willen maken.

Het camoufleren met “gewone” cosmetica is vaak niet afdoende. Deze bevatten vaak niet genoeg pigmentstoffen (kleur) om de huidaandoening te kunnen bedekken. Medische camouflage therapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van de huidaandoeningen met kleurafwijkingen, door het aanbrengen van speciale camouflageproducten.

Behandeling

Tijdens uw afspraak geeft uw huidspecialiste uitleg over de camouflage crèmes. Zo wordt eerst de juiste kleur gekozen aan de hand van een kleurenpalet. De juiste kleur en bijbehorende producten bestellen wij voor u. Door de grote variatie in kleur van de camouflage crème, is er altijd een geschikte kleur beschikbaar. De kleuren zijn zelfs goed met elkaar te mengen.

Vervolgens leert uw huidspecialiste u tijdens de afspraak hoe u zelf de crème kunt aanbrengen en hoe u hem watervast kunt maken door het aanbrengen van een fixeerpoeder. Medische camouflage therapie bestaat uit meerdere behandelingen. Het is namelijk niet iets dat je zomaar op de huid aanbrengt, het behoeft wel enige oefening om de crème op de juiste manier aan te brengen. Zo is het mogelijk om onopvallend de camouflage aan te brengen.

Het camouflageproduct waar Bij Suus mee gewerkt wordt is DermaColor. Deze is waterafstotend, veegvast, longlasting en huidvriendelijk. De camouflage crème heeft ook als eigenschap de huid NIET af te sluiten, wat ideaal is voor bijvoorbeeld een acne-huid.

Camouflage
Camoufleren van een huidaandoening met speciale camouflage producten

Tarieven

De tarieven verschillen per te behandelen gebied. Deze tarieven worden besproken tijdens de intake.

Tarieven variëren per persoon en per te behandelen gebied